-Стелла?Очаквах ти да изявиш желание.Стани.
Първокурсничката стана и отиде пред дъската до проф.Ривъроу.
-Така.За сега от теб не се иска нищо друго освен...да стоиш.-Ривъроу се усмихна,а Стелла погледна малко учудено.
-Клотус!-извика професора и насочи пръчката си към момичето,което мигновенно премести ръце в защитна позиция.След миг се чуха ръкопляскания и разни неясни възклицания.
-Може да се видиш,ако искаш.-каза учителката и посочи на Стелла едно огледало на стената.Малко неуверено момичето се довлачи до огледалото и погледна още по-учудено.Училищната й премяна я нямаше,а на нейно място беше красиво официално облекло.Първокусничката се усмихна и попита:
-Това...как стана?
-Това е трансфигурационна магия,която превръща предмет в официално облекло за момиче.Аз използвах дрехите ти като този предмет.Ако бях предърнала круша,например нямаше да е толкова нагледно и ясно,за това използвах дрехите ти.Не се безпокой след мъничко ще ти върна старите одежди,че току виж влезе директорката и ни направи проблем,че не си с училищната си мантия в час.Има такава магия и за момче-Клайдум,за това ми трябваше и момче.И двете магии са измислени заедно от от Йожен дьо Боа /за момче/ и от Стефани дьо Боа /за момиче/още през 18 век.Джентълмените откриват изключителната й полезност и практичност.Използвана в промишлени количества със създаването си, тази магия е "на мода" и до днес. На нейна основа се създават множество магии за трансфигурационно обличане.-учениците с интерес слушаха професора,а някои дори се бяха захласнали толкова,че бяха забравили да си записват-И така,Стелла,благодаря ти за участието.20 точки за Слидерин.Седни си...о,щях да забравя-Ривъроу махна с пръчка и старите одежди на момичето се завърнаха.-Сега вече може да си седнеш.Явно няма момче доброволец,за това ще превърна...бюрото си...да,бюрото си в официално облекло за момче.
-Клайдум-на мястото на бюрото лежеше черен мъжки костюм.След малко бюрото възвърна предишната си форма и звънецът би-Чакайте,чакайте!Къде сте тръгнали.Не съм ви дала още домашно.Искам да ми отговорите на следните въпроси:
1.Полезни ли са тези магии или не и защо?
2.Кога и как бих използвал една от тези магии?
И 3.не е въпрос-попитайте родителите си,дали им се е налагало да използват Клайдум и Клотус.
Също,деца, се поупражнявайте с тези магии.Може да ползвате каквито предмети искате.Довиждане и се гответе за изпитвания и тестове!Другия път може да ви очаква нещо такова!Свободни сте!
П.П.Щях да забравя.Домашните до 27 юли.