HpFans-Bg.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”

ИндексPortalГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Сайт на форума (нова анкета)

Go down 
+8
Северно сияние
Princess Elf...
kris_15
nati_fenche
(= Smile =)
*Rikki*
Beautiful Mind
Heru_EldA
12 posters
Иди на страница : 1, 2  Next

Кой примерен дизайн ви харесва най-много от предложените ?
http://www.voldemort.ru/
Сайт на форума (нова анкета) I_vote_lcap54%Сайт на форума (нова анкета) I_vote_rcap
 54% [ 7 ]
http://www.hogvartsemmy.hotmail.ru/news.htm
Сайт на форума (нова анкета) I_vote_lcap15%Сайт на форума (нова анкета) I_vote_rcap
 15% [ 2 ]
http://hogwarts-magschool.narod.ru/
Сайт на форума (нова анкета) I_vote_lcap8%Сайт на форума (нова анкета) I_vote_rcap
 8% [ 1 ]
http://wizar.spb.ru/hogwarts/
Сайт на форума (нова анкета) I_vote_lcap0%Сайт на форума (нова анкета) I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
http://myraven.borda.ru/
Сайт на форума (нова анкета) I_vote_lcap15%Сайт на форума (нова анкета) I_vote_rcap
 15% [ 2 ]
Имам свои идеи (изложете ги в темата)
Сайт на форума (нова анкета) I_vote_lcap8%Сайт на форума (нова анкета) I_vote_rcap
 8% [ 1 ]
Общо гласове : 13

Poll closed

АвторСъобщение
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster
Възраст : 31
Дом : Грифиндор
Галеони : Хилиардерка xD
Брой мнения : 1269

Сайт на форума (нова анкета) Empty
ПисанеЗаглавие: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeПет 04 Юли 2008, 05:34

Надявам се това да не е поредната тема "обсъждалка", а скоро да мине в действие... че всички обичат да говорят и никой не обича да действа... Мисля, че е крайно време форума да се "снабди" със сайт. Но да не е копи-паст както има стотици такива. И точно заради това пускам темата. Очаквам интересни предложения, с които сайта да бъде различен и оригинален. Също така който има познания и опит в правенето на сайтове е добре дошъл за помощ. От страна на дизайна аз имам идеи, но не и за съдържанието му. Значи... за дизайн. Предлагам сайта да обладава същия "дух на Хогуортс". Т.е ще наподобавя замък.  Аз , разбира се, не съм толкова изобретателна и бих взела някои неща от руските "Хогуортс"-и. Не мисля, че това е копиране, защото почти всички сайтове там са на един принцип. Това, което ми хареса там е, че учебните предмети не се преподават във форумите, а за всеки учебен предмет си има свой "кабинет". Т.е свой сайт. И в сайта на всеки предмет е удобно разпределено всичко. Лекции, дневник, правила... и т.н и всичко е красиво и приятно. Не е претрупано и не са кой знае колко сложни. И също така имат единна система на приемане на ученици. Аз съм била ученичка в такива сайтове и е много о-интересно от форумния вариант. Значи... първо се регистрира ест. Попълват си анкетата (т.е правят си герой). Но не се разпределя в някой дом, а отива на "подготовително отделение (ПО)". Там има 5 лекции и ако се предадат домашните от тях, то вече ученика отива в първи курс. Ама тези уроци не са по някой предмет, а там се обясняват правилата на училището, правата, учебните предмети като общо и типовете домашни, които могат да дадат учителите. (И всичко е под РП форма). Ученика трябва да напише задачите от уроците за да докаже че е запознат с правилата и да покаже колко сериозно се отнася към училището. След това се разпределя в някой дом и е първи курс. В учебните кабинети са пуснати вече всички уроци за първи курс и ученика ги предава когато си иска.... в момента няма да обяснявам подробно системата там, че ще ви оплета. Просто ще кабжа, че е по-удобно, няма кой знае какви задължения, но е малко по-строго според мен. Не знам как ви се струва идеята. За това я и пускам тук - коментирайте. Предлагайте други нща. (т.е не само за учебните часове. А изобщо за сайта). Значи... по дизайн ми се върти в главата нещо от такъв тип:
http://www.voldemort.ru/
http://www.hogvartsemmy.hotmail.ru/news.htm
http://hogwarts-magschool.narod.ru/
http://wizar.spb.ru/hogwarts/
http://myraven.borda.ru/
И изобщо може да се измисли много оригинално. Но очаквам идеи и коментари. Също таа дали да има инфо за ари Потър или да е абсолютно различно ? Какво според вас най-много припривлякло нови потребители ? Чий дизайн на дадените сайтове ви харесва най-много ? И изобщо мислите ли че трябва да се правят промени или така да си остане ? Или да се прави сайт, ама без промени във "вътрешния ред" ?

Последната промяна е направена от Heru_EldA на Нед 13 Юли 2008, 02:59; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.

Female
Aries Dog
Възраст : 30
Дом : Slytherin
Брой мнения : 5051

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeПет 04 Юли 2008, 05:55

На мен най-много ми харесва дизайна на първия сайт... на втория също е хубав...
http://www.harrypotterfans.catsboard.com
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeПет 04 Юли 2008, 06:39

мм... а отговори на останалите въпроси ? yyy :D

PS. Сега ще добавя и една анкетка - каква резолюция ви е екрана за да го направя така както е на повечето... за удобсво =)
*Rikki*
~Мики Маус е ПИЧ!~
~Мики Маус е ПИЧ!~
*Rikki*

Female
Aquarius Rooster
Брой мнения : 628

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeПет 04 Юли 2008, 07:04

Такааам (пфф ,това ми е влезнало в главата вече)..Нека и аз да кажа какво мисля .Значи идеята за сайта ми харесва,но нямам никакъв опит.Искам да кажа,че ще помогам с каквото мога,но трябва първо да ми разясните какво се иска от мене.
И докато не съм забравила първо да питам и после да отговарям.Колкото и тъпо да ви се стори-този сайт трябва ли да се региртрира някъде или как?В смисъл нали има тям някакви zzz.com или нещо от сорта..
А сега по въпросите ти...
Също таа дали да има инфо за ари Потър или да е абсолютно различно ? Ако питаш мен ще е копирано.Искам да кажа,че ние няма от къде да взимаме информацията по бързо от Хекса или от Потър Мания.

Какво според вас най-много припривлякло нови потребители ? Определено редовни потребители и учтивост.Също така интересни уроци,некопирани факти и равнопоставеност между потребителите.

Чий дизайн на дадените сайтове ви харесва най-много ? 1вия ми се струва интересен,но и другите не са лоши ;)
И изобщо мислите ли че трябва да се правят промени или така да си остане ? Или да се прави сайт, ама без промени във "вътрешния ред" ? Може да се направят някакви промени... нека да си е наше все пак! Сайт на форума (нова анкета) 459739
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeЧет 10 Юли 2008, 09:23

Да, съгласна съм с Рикки донякъде... но нека и други си дадат мнението.
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСъб 12 Юли 2008, 06:09

:blqk: Пишете дееее. Нищо не ви пречи да напишете ПОНЕ 1-2 реда. Ще се обидя, че никой не обръща внимание на идеята ми и няма да ви проговоря повече *сърдитко петко* Сайт на форума (нова анкета) 65578
(= Smile =)

(= Smile =)

Female
Leo Dog
Дом : бездомна
Брой мнения : 5026

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 01:16

Мързи ме да чета тва дългото,но видях дизайните.Всичките са много хубави,тъй че в тоя случай аз изобщо не помагам...
http://www.album.bg/ania.smile/
nati_fenche
Грифиндорка
Грифиндорка
nati_fenche

Female
Gemini Pig
Възраст : 29
Галеони : достатъчно
Брой мнения : 165

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 01:19

Ами и на мен всички много ми харесаха, но най- много ми допадна 3тия стил...
http://www.tuzari.com/tuz.php?name=nati_fenche
kris_15
Snivellus ^^
Snivellus ^^
kris_15

Female
Taurus Rat
Възраст : 28
Дом : Рейвънклоу
Галеони : Много
Брой мнения : 214

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 02:45

Идеята е страхотна ,но трябва да сме малко по-органзирани ,че то така не става...Трябва да помислим за хостващ сайт и т.н.Дизайнът може да е като на форума. =)

Какво според вас най-много припривлякло нови потребители?
Ами както каза Рикки - учтивост.Също така редовност и...и аз незнам! Сайт на форума (нова анкета) 65578 Може да публикуваме форума /и бъдещия сайт/ в търсачки и там подобни.
http://www.severus.dir.bg
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 02:50

хъх. Ама учтивостта не се вижда на пръв поглед та да привлече повече хора. Това вече важи за задържането им тук. Ама да - трябва да сме по-организирани и най-важното задружни, щото не мисля да го правя сама Сайт на форума (нова анкета) 65578

Значи резолюцията е ясна. Повечето са 1024х768, значи така ще го правя. Сега сменям анкетата с анкета за дизайн да видим кво ще излезе.
Princess Elf...
Напуснала.
Напуснала.
Princess Elf...

Female
Virgo Rat
Дом : Дома на умните и съобразителните, Рейвънклоу
Брой мнения : 989

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 03:48

Аз направо да си отговоря на въпросите.
Харесва ми стила на първия сайт,който предложи. Интересен е,като карта,а не нещо тъпо и обикновено. Важно е това първо впечатление.
И така стигнах до другия въпрос.

Какво според вас най-много припривлякло нови потребители?

Както казах горе ^ дизайна е много важен.
Също и да нямаме чак толкова много копирана информация от всеки сайт,защото човек бързо ще се отегчи. От библиотеката имаме интересно и различно инфо,което можем да сложим.
Харесва ми и на този сайт това че когато местиш отстрани мишката на местата ли каквото там те плавно преминават и някак си изчезват или нещо подобно. Не мога да го обясня,но се вижда. 1-2 минути местех и влизах,защото това ми беше доста интересно и ако не бързах и сайта беше на БГ щях да поостана още малко там. Усетих се,че ако и нашия сайт има нещо такова хората ще поостанат и ще проявят любопитство. Също и това,че някак си като отиваш на друга страница много плавно се сменя,а не както обикновено изведнъж.
Сетих се и за загадките, в един сайт. Забравих го кой е,ама вие ще се сетите. Става въпрос,за това че е интересно и това те зарибява по сайта. Скрити неща и награди,ако ги откриеш...Звучи доста любопитно и като ми казаха същата вечер влязох да видя за какво става въпрос.

Няма да е лесно,но ще се наложи да се постараем за да стане добре.
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 05:06

Да, наистина. Няма да е лесно, но няма невъзможни неща. Помня как съм попадала на сайтове с интересен дизайн и даже го пращах на тези, с които си чатех тогава да се полюбуват. ^^ Но за целта е нужно да се набавят хубавки и полезни скриптове. И разбира се - инфо. Аз даже предлагам да започваме малко по-малко с инфото, а след няколо дни (да видим резултатите от анкетата), ще започна с дизайна. Ако някой има някакви познания в правенето на сайта, ще ги приема като сътрудници. Но иначе ценя мнения като на Мъри. Идеи. Бтв, някой умее ли да прави флаш клипчета ? Аз не съм стигнала още до там да се уча. Сайт на форума (нова анкета) 65578 Но на флаш сайтовете също стават страхотни.
Уф... са като го мисля, наистина не знам от какво да се започва. Трябва да решим КАКВО ще има вътре освен инфо. Т.е какви ще са страничките. Значи, сега ще се 'поразходя' из онези сайтове руските да видя кво има и после ще изложа списък като ново мнение, защото някои като Яна ще ги мързи да прочетат толкова дълго мнение xD
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.

Female
Aries Dog

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 09:33

Тъй, аз още преди си бях казала, че първия дизайн най-много радва. Оригинален е и ще привлича внимание. Хората, когато влязат, ще останат по-дълго време, защото ще им е любопитно...

Така... не знам какво точно инфо искате, ама аз знам десетина хубави английски сайта, от където можем да превеждаме всякаква информация.
Може (като решите вече каква точно информация) да се организираме няколко човека и да почнем да превеждаме. Например, онези, които се бяха записали за писмото (тези, които могат да превеждат от ангийски), ако имат желание могат да се включат...
Ако някой има желание да превежда или да пише тука, или направо да ми прати лично, хах...

А пък мене за дизайн, флаш не знам си какво и разни там сложни компютърни простотии не ме търсете, като индианец съм
Сайт на форума (нова анкета) 65578
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeНед 13 Юли 2008, 09:47

Сайт на форума (нова анкета) 65578 Ама ако ще има подобна карта, значи на нея няма да е изобразен само Хогуортс. Ще трябва да се направи страничка и за Хогсмийд, за Забранената гора, за куидич стадиона... макар, че това не е лоша идея де. Като помисля, в страничката за Хогсмийд може да има няколко улички и магазините им да водят пряко в магазините във форума. Така ще е по-интересно да се пазарува ^^. В забранената гора може да има тайни из страничката, а също така може там да има мини библиотека за различните същества. А също така там може да се намират най-интересните завършени РП-та от гората. Ама куидич стадиона... нямаме направени мачове. Иначе там може да има голямо табло с резултатите, списъци на участниците и РП-тата от мачовете. Една страничка за там е достатъчна. На картата може да се сложи и Диагон-Али и Мракон-Али и Гринготс... каквото се сетим. Ама ще е маалко сложничко. Т.е не сложно, ами ще отнеме доста време. Но поне ще си струва Сайт на форума (нова анкета) 459739
Северно сияние
Слидеринка
Слидеринка
Северно сияние

Female
Sagittarius Rat
Възраст : 27
Брой мнения : 337

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeВто 15 Юли 2008, 09:17

На мен ми харесват първия и третия стил.
Imagination ^^
Грифиндорка
Грифиндорка
Imagination ^^

Female
Sagittarius Rat
Възраст : 27
Галеони : 1020
Брой мнения : 162

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeВто 15 Юли 2008, 12:57

Ами отделни елементи от 1вия , 2рия и част от 3тия сайт от всеки може да се вземе по нещо
http://www.hrastalak.com/toffff
Princess Elf...
Напуснала.
Напуснала.
Princess Elf...

Female
Virgo Rat
Дом : Дома на умните и съобразителните, Рейвънклоу
Брой мнения : 989

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 01:41

Сти, ти нали ми беше пратила някакво инфо за метлите?
Изгубих го в компютъра или майка го е изтрила. Сайт на форума (нова анкета) 65578
Добре е,наистина да започваме с инфото. Тогава имахме матури и не можех,ама сега съм свободна. Прати ми по скайп или ЛС някои от тези сайтове и ще взема да преведа по нещичко. Като ти кажа какво,разбира се. Може да се окаже,че превеждаме едно исъщо нещо,хах...
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 01:43

M!M! написа:
Ами отделни елементи от 1вия , 2рия и част от 3тия сайт от всеки може да се вземе по нещо

Еми точно. Ама не казвайте 'някои', а направо кажете какво във всеки от предложените ви харесва най-много и какво не. Защото аз няма да копирам дизайна, а само примерно. За това казвате за да комбинирам.
yanyrum
Хафълпафец
Хафълпафец

Male
Cancer Dog
Дом : Хафълпаф
Галеони : :D ччччч аз не моем ги преброим е
Брой мнения : 33

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 01:51

Ми най-много ми хареса http://myraven.borda.ru/ последният вариант де. :bravisimo:
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 01:52

Искам да пишете мнения като на Мъри. Като това примерно - https://harrypotterfans.catsboard.com/forum-f3/topic-t586.htm#10554
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.

Female
Aries Dog

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 02:02

Heru_EldA написа:
Искам да пишете мнения като на Мъри. Като това примерно - https://harrypotterfans.catsboard.com/forum-f3/topic-t586.htm#10554

Хах, много искаш ^^
Тъй... Юле, айде вече казвай наистина какво инфо ни трябва. За да почваме да превеждаме и да ни остане само дизайна накрая. Явно само аз и Муфи ще превеждаме, ама се тая. Така или иначе колкото и 'желаещи' да има, пак накрая ще си останем само няколко човека, които ще си свършат работата... като при вестника...
Май в чата бях предложила да се събират картички от шоколадови жаби... Да де, да има някакви тайни и който открие, да получава картичка. Накрая, който е събрал там определен брой картички, да плучава награда. Ама истинска, а не примерно картинка на не знам си кой. Нищо не коства да пратим една чаша (примерно) по пощата, хах. Тва ще привлече хора и ще има активност поне към сайта, а и в последствие и към форума...
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 02:05

Да, трябва да се дават истински награди. Но да не са толкова лесни за някаква си тайна, защото те могат да си казват помежду си. Трябва да е нещо, с повечко труд и активност. Иначе, да. Ще се опитам по-скоро да ви кажа какво ще има,защото в момента търча по форума и не успявам да отговарям на другите теми. Много сте бързи Сайт на форума (нова анкета) 65578
Beautiful Mind
Напуснала.
Напуснала.

Female
Aries Dog

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 02:10

Ама аз имах предвид, че при всяка открита тайна да се получава картичка. И после като събереш там 50, 75, 100 картички, да получаваш различна награда...
За 50, получаваш лъжица, за 75 - чаша, а пък за 100 - чиния, хах... Да де, тва после ще го измислим...
Иначе, ако искаш дай някой друг сайт, че и ние да гледаме инфо... аз не че ще зацепя нещо, ако е на руски, ама се пак Сайт на форума (нова анкета) 65578
Heru_EldA
Професор по Елфология
Директор на Хогуортс

Female
Leo Rooster

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeСря 16 Юли 2008, 02:20

Еми... потърсете в гугъл някакви преводачки от руски на език, който знаете и тогава ще зацепите. xD Сега ще потърся сайтове, а вие през това време си търсете преводачи ако ви трябват. Сайт на форума (нова анкета) 65578 100% съм сигурна, че руските сайтове превишават английските поне десетократно Сайт на форума (нова анкета) 65578 Онези, дето ви дадох да избирате, са вече Хогуортс училища, но има и просто хп сайтове като потър мания например... но не се отличават с интересен дизайн.
(= Smile =)

(= Smile =)

Female
Leo Dog
Дом : бездомна
Брой мнения : 5026

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitimeПон 21 Юли 2008, 03:37

http://www.voldemort.ru/ якичко
http://www.hogvartsemmy.hotmail.ru/news.htm обикновено
http://hogwarts-magschool.narod.ru/ обикновено
http://wizar.spb.ru/hogwarts/ не ми се отваря
http://myraven.borda.ru/ прекалено тъмно
http://www.album.bg/ania.smile/
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Сайт на форума (нова анкета)   Сайт на форума (нова анкета) Icon_minitime

Сайт на форума (нова анкета)
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архив?-
Идете на: