HpFans-Bg.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”

ИндексPortalГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Урок 3

Go down 
АвторСъобщение
(= Smile =)

(= Smile =)

Female
Leo Dog
Възраст : 30
Дом : бездомна
Брой мнения : 5026

Урок 3 Empty
ПисанеЗаглавие: Урок 3   Урок 3 Icon_minitimeВто 27 Май 2008, 11:13

Урок 3

След третия час на Ривъроу за днес тя бе малко уморена и се беше облегнала на стола си,докато учениците се настаняваха по своите места.След като първокурсниците се приготвиха за часа проф.Ривъроу застана на катедрата.
-Алан и Албена не са ми предали домашни.Доколкото виждам и сега няколко човека отсъстват.Това е в техен минус,защото днес ще се запознаем с първата трансфигурационна магия.Ако сега се справите после ще ви е по-лесно.От днес започваме да изучваме някои трансфигурационни магии.Този час ще превръщаме тези ябълки пред вас в ръчни часовници-Чу се одобрително шушукане.Развълнуваните ученици запознаха да се въртят и да говорят-Но с такава дисциплина няма да научите нищо.Така.На чина пред всеки от вас има по една зелена ябълка.Но тези ябълки не са за ядене,за това не ги барайте още.Заклинанието за извършването на тази трансфигурационна магия е "Армбандурус".То е изобретено,ако може така да се каже, в края на 19 век от Ото фон Нитман, като игра на думи от "Arm" - ръка /немски/, втората форма на глагола "binden" - "band" - връзвам/немски/ и "Uhr" - часовник /немски/.Тази магия за мен е проста,но за вас все още не е,за това ме наблюдавайте добре.-Пред професор Ривъроу също имаше ябълка.Учителката извади магическата си пръчка,насочи я към плода и изрече заклинанието.Учениците ахнаха.На мястото на ябълката стоеше обикновен,мъгълски,ръчен часовник.Първокурсниците бяха нетърпеливи да опитат и те самите.Някои от тях дори си позволиха да барат ябълките и да изричат заклинанието преди Ривъроу да им е разрешила.Разбира се нищо не се получи,защото те не знаеха какво движение се извършва с пръчката във въздуха.Учителката ги смъмри,извади още една ябълка и направи магията още един път,за да стане по-ясно на учениците.Но преди да позволи на децата да правят магията тя ги накара няколко пъти да повтарят след нея заклинанието,за да го запомнят.Дори една грешно изречена буква можеше да създаде проблеми.Целия час,докато би звънеца,прфесора обикаляше по чиновете и помагаше на децата.Имаше някои доста несполучливи опити на учениците.Накрая Ривъроу махна с пръчка към дъската и там се появи домашната работа-

Напишете съчинение,състоящо се от най-малко 10 реда как правите тази магия.До 3 юни ми предайте домашните по Лична Сова.

-Учителката само допълни-Ако имате въпроси можете да ме намерите в кабинета ми по всяко време.Свободни сте.
Върнете се в началото Go down
http://www.album.bg/ania.smile/

Урок 3
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
HpFans-Bg.com :: Архив?-
Идете на: