HpFans-Bg.com “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” |
|
| Болничното Крило | |
|
+4Gabriell Jane Undead Аластор Муди Love_Pixe 8 posters | Автор | Съобщение |
---|
Love_Pixe Грифиндорка
Възраст : 30 Дом : Грифиндор Брой мнения : 100
| Заглавие: Болничното Крило Пет 16 Май 2008, 07:00 | |
| На втория етаж се намира болничното крило.А там работи старшата сестра Мадам Помфри.Там учениците отиват,ако са болни,изпили са някоя погрешна отвара,контузени са,случило им се е нещо при дуел или просто,за да посетят приятел.Някой искат и съвет от Мадам Помфри за отвари или лекове. Днес в болничното крило нямаше много хора.Край едно легло завесите бяха дръпнати.А край друго бяха натрупани няколко ученици,които разговаряха оживено с пациента.В дъното се намираше кабинета на Мадам Помфри. Двойната врата се отвори.В болничното крило влезе... | |
| | | Love_Pixe Грифиндорка
| Заглавие: Re: Болничното Крило Вто 03 Юни 2008, 06:55 | |
| Вратата на болничното крило се отвори с трясък.Вътре тичешком влезе Никол,захлупила лице с ръцете си.Щом я видя Мадам Помфри се завтече към нея. -Какво се е случило?-попита старшата сестра,опитвайки да дръпне ръцете на момичето,за да види лицето 'и-Не трябва ли да си в час?-Мадам Помфри я заведе до близкото легло да седне. Никол махна ръцете си и се разкри нещо ужасно:по лицето на момичето имаше мехури,някои пукнати,други-не,кожата ;и беше като изгорена и цветът 'и беше зеленикаво-кафяв. -В час...по билкология-задъхваше се момичето-се опръсках с буботова гной. -Седни тук и се успокой-каза лечителката-Ей сега идвам. Мадам Помфри отиде в дъното на болничното крило и взе някаква кутийка с крем и бинтове.Върна се при Никол. -Как се казваш-попита я Мадам Помфри. -Слейър,Никол Слейър. Мадам Помфри започна да маже раните на Никол с крема.След това обви едната част от лицето 'и с бинт и каза: -Така е по-добе.до няколко дни съвсем ще се оправи.През това време недей да махаш бинта.Е,хайде тръгвай,че ще закъснееш за час! -Довиждане и благодаря!-каза Никол. -Довиждане!-отвърна Мадам Помфри. | |
| | | Аластор Муди Грифиндорец
Възраст : 30 Дом : Грифиндор Брой мнения : 32
| Заглавие: Re: Болничното Крило Вто 03 Юни 2008, 21:41 | |
| Муди заедно с децата влязоха в кабинета.Те го поставиха в едно от леглата и Габриел даде на Мадам Помфри шишенцето! -Какво по дяволите е това! Откъде взехте тази отвара? Мадам понфри беше шокирана!..... | |
| | | Jane Undead Дрънкало
Брой мнения : 401
| Заглавие: Re: Болничното Крило Вто 03 Юни 2008, 22:56 | |
| В болничното крило настана суматоха. Докато мадам Помфри си приказваше с професор Мууди, влязоха двама ученици, понесли нещо на ръце. - Какво става, кой е пострадал? - беше първата реакция на старшата сестра - Това е Джейн от Рейвънклоу. - каза едното момче - Припадна в час. Идея си нямаме какво й е, но госпожата много се уплаши. Една от професорките, останала досега незабелязана сред учениците, извиси глас: - Ще се оправи ли? Имате ли нужда от помощ? - Да, да. Надявам се, че не е сериозно. Сега моля всички да напуснат. Пациентите имат нужда от почивка. Мадам Помфри бързо посочи вратата на посетителите и се зае да рови в едно шкафче с лекарства. Половин час по-късно Джейн беше свестена и сестрата я гледаше строго право в очите: - А сега ще ми кажеш ли какво точно си правила, та да припаднеш точно посред час? - Припаднала съм? - ако можеше, момичето сигурно щеше да се изчерви, но беше твърде бледа. - Ами, предната вечер реших да почета и не можах да легна да спя, тази нощ трябваше да уча и ползвах една отвара. - Така значи. - мадам Помфри скръсти ръце на кръста си - Знам как да те излекувам. Само съжалявам че директора не разрешава боя с пръчка в училище. Скоро момичето държеше в ръцете си чаша, пълна с течност със странен цвят и я надигна под строгия поглед на сестрата. След като я изпи, веднага прежълтя, после стана синя, и накрая задавена започна да кашля. - Това ти е за висенето по нощите. Довечера ще ти дам още. Джейн гледаше нещастно. | |
| | | Gabriell Грифиндорка
Възраст : 29 Брой мнения : 102
| Заглавие: Re: Болничното Крило Сря 04 Юни 2008, 11:29 | |
| Тъй като Мадам Помфи се беше отдалечила, за да поледне момичето всички чакаха около Муди.След като ученичката беше прегледана, старшата сестра отиде в една от стичките и се забави.Габриел отиде при нея, като по пътя хвърли поглед между завесите. Застана на вратата на помещението и почука леко, за да и обърнат внимание: -Извинете, знам че сте много заета, но този господин, който и да е е ранен и губи кръв. Ако бъдете така любезна бихте ли го прегледали? | |
| | | Love_Pixe Грифиндорка
| Заглавие: Re: Болничното Крило Съб 07 Юни 2008, 10:15 | |
| Мадам Помфри се обърна. -Разбира се-отвърна старшата сестра-Точно сега приготвям една отвара,която може да му помогне. Двете тръгнаха към Муди.Мадам Помфри каза: -Ще ми разкажеш ли какво стана преди да дойдете тук? Габриел кимна и разказа всичко на Мадам Помфри.Лечителката отиде до Муди и му даде да отпие от една виолетова отвара. -Не... искам!-задъхваше се Муди и се въртеше в леглото. Но той беше прекалено слаб и накрая се предаде.След това Мадам Помфри попи кръвта от раната на Муди и я намаза с зеленикав и миризлив крем.Муди се поразмърда недоволно.След това старшата сестра каза: -Хайде излизайте всички!Пациентите имат нужда от почивка!-някои от децата недоволно излезноха,но други не.Мадам Помфри се ядоса: -Веднага излизайте!Казах,че пациентите имат нужда от почивка.Лечителката тръгна след посетителите като ги подканваше да побързат.След като всички излезнаха Мадам Помфри отиде при Джейн и я попита: -Е,Джейн как си сега? -По-добре предполагам-отвърна смутено момичето. След това Мадам Помфри отиде при Муди и каза: -Е това да ти е за урок!Слава Богу,че не отпи от отварата! Мадам Помфри даде на Муди още малко от виолетовата отвара.Огледа се сега:всичко беше по-спокойно и болните можеха да си починат. -Сега всички може да си починете-каза Мадам Помфри. Огледа се пак.Джейн и Муди се бяха отпуснали в леглата си.Мадам Помфри отиде в дъното до кабинета си и започна да пише на един дълъг пергамент. | |
| | | Imagination ^^ Грифиндорка
Възраст : 27 Дом : Грифиндор Галеони : 1020 Брой мнения : 162
| Заглавие: Re: Болничното Крило Нед 03 Авг 2008, 08:05 | |
| На Джен незнайно от какво изведнъж започна да я боли много силно главата . Беше далече от болничното крило, но когато Ванеса я видя, отиде веднага с нея до болничнто крило на мадам Помпфри. Двете момичета зачакаха своя ред ... Най-накрая Ванеса извика: - Извинете мадам Помпфри дали ще може само за минутка да погледнете Дженифър, тъй като изключително много я боли главата!!! | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Болничното Крило Пет 23 Яну 2009, 11:51 | |
| ...Двамата рейвънклоуци влетяха в стаята, носещи на ръце Брайън. Веднага щом чу вратата да се отваря, старшата сестра излезе от малкото си помещение и каза: -Какво стана? -Задави се! -Лесна работа!Анапнео! Отново нищо не се случи. Сестрата се изненада и пребледня. -Проклятие! Някой му е направил магия за задавяне. Жената си сложи набързо защитни ръкавици. Започна да натиска врата на Брайън, докато парчето ананас не се показа. Измърмори нещо и то изчезна. Момчето започна да диша леко и отвори очи. -К-к-какво стана? Служителката побърза да отговори: -Проклятие.Спокойно, сега си добре. Единият рейвънклоуец попита: -Как си, приятел? -Мисля че съм добре-усмихна се Брайън. -Чао, ние отиваме на час. -Довиждане, и благодаря! Сестрата отново се намеси: -Можете да стоите двадесет минути, не и повече. Момчето има нужда от почивка!Тази нощ ще остане да спи тук. Двете момичета кимнаха. Сестрата се прибра в стаичката си. Тогава.... |
| | | mad_f Рейвънклоука
Възраст : 31 Брой мнения : 83
| Заглавие: Re: Болничното Крило Сря 28 Яну 2009, 05:49 | |
| Хелън прибута един стол до леглото на Брайън, седна и каза: -Да знаеш как се уплаших! Изглеждаше ужасно! -Не знам, не помня нищо - отвърна Брайън. -Предполагам, след магията, която са ти направили... е, добре, аз ще тръгвам да не закъснея за часа по древни руни...приятна почивка! - с тези думи момичето стана от стола, взе си чантата и се затича към вратата, когато... | |
| | | nikolas Хафълпафец
Възраст : 36 Дом : Хафълпаф Брой мнения : 1328
| Заглавие: Re: Болничното Крило Сря 28 Яну 2009, 09:14 | |
| Томас беше чул за случилото се със неговият съученик и реши да го посети.Момчето успя клед кратки указания да намери болничното крило и запъхтян влезе във помещението.Тъкмо когото млизаше,едва не се сблъска със едно момиче,което успя да се отмести встрани.Хафълпафецът реши да се извини и използва случая,за да се запознаят. -Здравей!-отвърна момчето.Извинявай,че едва не те блъснах,но нисках да видя Брайн. -Чул си значи?-многозначително попита момичето.Радвам се,че негов приятел идва на посещение.Аз се казвам Хелън и съм Рейвънклоу-представи се тя. -Приятно ми е да се запознаем-отвърна момчето.Томас Грант от дом Хафълпаф-представи се той. -Радвам се,че се запознахаме-отвърна Хелеън.А сега трябва да бързам,защото имам много работа.След като се сбогуваха,тя хукна навън,а Томас се отправи към болният си приятел.Хафълпафецът взе един стол и седна до него. -Здрасти,приятел-поздрави го угрижено Томас.Как си? -Като се има предвид резултатът от всичко случило се,мога да кажа че съм добре-отвърна Брайън. -Болничната сестра каза ли ти,кога ще излезеш оттук?-попита Томас. -Каза ми,че трябва да постоя за няколко дена,докато всичко отшуми-отвърна рейвънклоуецът. -Това е скучно да седиш неподвижен във леглото,но щом е за твое добро трябва да изълняваш-каза момчето.А какво точно се случи? -Ето какво стана-и Брайън започна да описва инцидентът,който го е вкарал във болничното крило. | |
| | | (= Smile =)
Възраст : 30 Дом : бездомна Брой мнения : 5026
| Заглавие: Re: Болничното Крило Съб 31 Яну 2009, 22:51 | |
| Анн още не беше излязла от стаята. Тя стоеше опряна на рамо на една стена и гледаше с презение хафълпавеца. Освен това се усмихваше злобно, самодоволно. Тя съжали милиони пъти, че Стелла Старк сега не беше тук. Ех, толкова щеше да е забавно... - Анн? - откъсна я от мислите й Брайън. Тя тъкмо си представяше как със Сти прибиват от бой... някой си... - Още ли си тук? Помислих, че излезе с Хелън. - Очевидно още съм тук. - отвърна рейвънклоуката и с бавни стъпки тръгна към вратата - Е, Брайън, радвам се, че се оправи. Аз обаче ще тръгвам. Тук е адски скучно... По-късно със Стелла може да наминем... - Тя смигна на Томас и изхвърча по коридора. | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Болничното Крило Съб 31 Яну 2009, 23:00 | |
| Когато и Том най-сетне излезе, Брайън се почувства много по-дборе. Вече можеше да си тръгне когато пожелае. Стана от леглото, дръпна завесите и се преоблече. Когато беше напълно готов след пет минути, почука на вратата на малката стаичка. Мадам Помфри излезе и запита: -Ще се тръгваш ли вече? Момчето отвърна: -Да добре съм, много ви благодаря за грижите. Жената се подсмихна и каза: -Пак заповядай. Брайън пожела довиждане и излезе през двукрилата врата. Сега искаше да разговаря само с приятелите от неговия дом.. |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Болничното Крило | |
| |
| | | | Болничното Крило | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|