| Реформа на учебните предмети | |
|
+5Cruel Serenity Dark_Queen ^^Blackrose^^ Sunflower. Heru_EldA 9 posters |
За или Против? | За | | 78% | [ 14 ] | Против | | 22% | [ 4 ] | Имам моя идея (напишете) | | 0% | [ 0 ] |
| Общо гласове : 18 | | |
|
Автор | Съобщение |
---|
Heru_EldA Професор по Елфология Директор на Хогуортс
Възраст : 31 Дом : Грифиндор Галеони : Хилиардерка xD Брой мнения : 1269
| Заглавие: Реформа на учебните предмети Сря 08 Юли 2009, 08:06 | |
| Както се знае - всичко ново е добре забравено старо. В повечето случаи де =) Таа помните ли когато писах за едно правилно хогуортс училище като руските хогуортс сайтове? Таа така или иначе всички ги мързи да пишат уроци, или чакат ученици или не пускат уроци навреме, защо не се направи така: В самия сайт /бъдещ/ да се намират кабинетите по предметите. Демек за всеки предмет, отделно мини сайтче от по няколко странички. Там да ги има всичките уроци и учениците когато си искат, тогава си пишат домашните и за колкото време си искат. Когато пратят всички домашни от уроците или се спечелят минимален брой точки, тогава учителите дават тест или нещо такова и после ги записват във втори курс. Хем лесно за учениците, хем учителите имат работа само домашни да проверяват. И няма да се чакат определен брой ученици. Дано ме разбрахте де. Примерно да има задължителни предмети и ако иска, може за 1 седмица да си мине курса, ако иска и за година. Да има горе-долу някакви срокове де, че да има ваканции за преподавателите, ама това е общо взето. Съгласни? | |
|
| |
Sunflower. Piece from the Sun ^^
Възраст : 30 Брой мнения : 799
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Сря 08 Юли 2009, 09:22 | |
| Ъм, Юле, аз още при първото предлагане на идеята, бях съгласна. Ама не мислиш ли, че като се предадат всички уроци на един път и даден потребител е редовен сега, но предава само 3 от домашните, например, а после спира да е редовен. Какво правим с останалите непредадени домашни? И да.. Знам, че не го обясних както трябва, дано да ме разберете... А и ако самия преподавател спира да бъде редовен и не преглежда останалите домашни? xD Мда, не знам... По принцип ми харесва тая идея, ама има прекалено много въпросителни... Не знам... | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Сря 08 Юли 2009, 09:57 | |
| Ми като не си предава домашните, негов си проблем. Т.е няма да се вадят точки за това. Т.е сега е тпо задето от домовете се вадят точки заради някви дет са се записали на всичко и не предават. Там просто който си предаде, предаде и минава в следващия курс. | |
|
| |
^^Blackrose^^ Слидеринка
Възраст : 30 Брой мнения : 288
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Нед 12 Юли 2009, 10:40 | |
| Според мен тази идея е много добра и изгодна за всички. В смисъл не всеки има време постоянно да пише домашни и да следи уроците, но когато намери нужната свобода, може да погледне, да напише всичко и да си премине. За да има пак ваканции може да се определят срокове- годината започва еди-кога си до еди-кога си. След това ще има ваканция от еди-кога си до еди-кога си и през ваканцията никой нищо няма да праща и няма да проверява. След това пак се започва и така... Мисля че идеята е превъзходна! Наистина е кофти, когато някой учител спре да влиза, но може да се измисли нещо по въпроса. Може да има заместник-професори, които когато преподавателят изчезне за повече от еди-колко си дни, да проверяват всичко нужно. Е, за тази цел трябва и съдействието на учениците, които да пазят някъде написаните домашни и тестове, за да не стане накрая "Ама аз писах, но не ми го провериха". Има си и минуси тази програма/ако мога така да я нарека/, но винаги има и такива. | |
|
| |
Dark_Queen Glitter In The Air ^^
Възраст : 28 Дом : Дома на честните и трудолюбивите. Хафълпаф! Брой мнения : 1437
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Нед 12 Юли 2009, 23:37 | |
| Аз още при първото предлагане не бях съгласна и все още съм на това мнение. Не ми се пише наново всичко, но ще се опитам да измъдря нещо. Форумът е РП училище, т.е. с учебни предмети, уроци, домашни. Много по-забавно е да е като истинския Хогуортс, за да "изживеем магията". Какъв е смисълът всички уроци и домашни да се пишат за един или да дена? Губи се "магията". Става едва ли не скучно. И е нервещо да провериш десет домашни на по петнайсет, че и повече, ученика наведнъж. В предишната тема някой каза, че е по-забавно с врънкането за уроците, домашните, оценките. Еми, така си е. По-забавно е да се опитваш да си напишеш домашното бързо, но и хубаво, защото си забравил кога е крайния срок. А и във всяко домашно има РП. Ако седнеш да напишеш стотина домашни за всички предмети, на които си се записал и уроците към тях едно, че няма да имаш много идеи за РП, а и е досадно. Плюс това (казах го и в старата тема) някои ученици влизат във форума от време на време само, за да си напишат домашните xD и понякога да напишат две мнения във Флууд зоната. Ако всички домашни се предадат наведнъж някои потребители ще влизат във форума веднъж годишно xD Не знам дали се разбра нещо от бръщолевенето ми. Всичко казано горе с една дума е, че съм против. Е, с две, но... подробности... | |
|
| |
Cruel Serenity ~БЕЗ ПАНИКА.~
Възраст : 28 Дом : Ravenclaw Брой мнения : 2740
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Сря 22 Юли 2009, 07:58 | |
| за. вярно, че ако не е така ще е по като в Хогуортс, но все пак хората си имат задължения, я се стегнете! така е по-удобно, защото когато можем, тогава ще пишем домашните. | |
|
| |
Immortelle. [.Ghost freak.]
Възраст : 30 Брой мнения : 134
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Чет 23 Юли 2009, 07:12 | |
| | |
|
| |
nikolas Хафълпафец
Възраст : 36 Дом : Хафълпаф Брой мнения : 1328
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Чет 23 Юли 2009, 13:24 | |
| | |
|
| |
- Wishmaster Напуснал.
Възраст : 30 Дом : ХафъЪълпафф Галеони : неа пари баце, криза е ! Брой мнения : 226
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Чет 23 Юли 2009, 13:54 | |
| Съгласен съм, обаче... Не мислите ли, че това с тея 'домашни' е досадно. В смисъл.. това е място предимно за забавление, предполагам, а не такова, което ще ни ангажира да пишем домашни или пък да учим допълнително уроци... ;) | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Чет 23 Юли 2009, 21:47 | |
| ъъ че кой пък те кара да учиш? *рофл* четеш от урока/интернет каквото ти трябва и тва е xD и май вече е решено ? 10:1 | |
|
| |
^^Blackrose^^ Слидеринка
Възраст : 30 Брой мнения : 288
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Чет 23 Юли 2009, 23:44 | |
| Е, то е място за забавление, но по какъв друг начин да си покачаме курса? Нали трябва да минаваме все пак и нагоре. А и както казаха преди мен, то не трябва да се учи. Просто си изпозлваш информацията, която ти е дадена или която си намерил/а и пишеш каквото е нужно. Никой не те кара да учиш уроците както в училище. | |
|
| |
Jane Undead Дрънкало
Брой мнения : 401
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Пет 24 Юли 2009, 02:50 | |
| Ако искате, да пробваме по този начин. Може пък да се окаже добра идея и да има повече ученици. Пък и за учителите изглежда по-удобно. | |
|
| |
Възраст : 28 Дом : Дома на честните и трудолюбивите. Хафълпаф! Брой мнения : 1437
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Пет 24 Юли 2009, 07:17 | |
| Аз още съм си против. И не знам за другите, но честно ви казвам, ще се измъча да напиша сто урока наведнъж и да проверя наведнъж двеста домашни xD, но както и да е. И да попитам, ако това със сайтовете за учебни предмети не стане и има недоволни какво ще стане? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Пет 24 Юли 2009, 07:33 | |
| трябва да си много задръстен, за да не си доволен, все пак толкова труд се е хвърлил О.о | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Пет 24 Юли 2009, 12:54 | |
| Е то е ясно че никой не може да напише '100' урока наведнъж. В началото може и да се пускат по 1-2 и да има срокове за домашните, но после като свърши учебната година уроците си остават и не се прави всичко наново! О, всъщност сега ми щракна много интересна идея. Да има парола на всеки урок и който си напише домашното да получава паса и така да може да прочете следващия урок. Така ще си пишат домашните и няма да има любопитни копирачи. =)
П.С Ми то колко учебни години минаха, така че почти всеки има всичките уроци за първи курс поне. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Съб 25 Юли 2009, 04:58 | |
| Това за паролите е яко О.о | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Нед 26 Юли 2009, 01:28 | |
| - Heru_EldA написа:
- като свърши учебната година уроците си остават и не се прави всичко наново
Ъм, но не е ли по добре през лятото и ваканциите уроците да не се виждат? Да се заключват или да има някаква парола, но да не са достъпни до учениците, а примерно само до учителите или админите? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети Нед 26 Юли 2009, 12:35 | |
| Ми може, що не. Но на мен лично ми е интересно да влизам в такива руски сайтове и да чета уроците без да правя нищо. Пък даже веднъж си мислех предварително да си напиша домашните та като се запиша да ми е по-лесно щот веднъж ме изгониха от едно такова училище заради непредаване на домашни. *ухил* А беше задължително да се запиша на няколко предмета. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Реформа на учебните предмети | |
| |
|
| |
| Реформа на учебните предмети | |
|