(= Smile =)
Възраст : 30 Дом : бездомна Брой мнения : 5026
| Заглавие: Урок №1 Съб 13 Дек 2008, 09:01 | |
| Урок №1
Професор Ривъроу взе папката си и излезе от Учителската стая. Чакаше я нова учебна година… Тя се изкачи по стълбите, мина по няколко коридора и влезе в първата стая от дясно. Кабинета по Билкология. Анн бързо огледа чиновете – нямаше нито един празен, всички ученици бяха по местата си. Тя се усмихна и се запъти към катедрата си. Остави папката със записките на нея и се обърна към класа. - Добър ден, ученици. - Добър ден, професоре – отвърнаха в хор първокурсниците. - Аз съм Професор Анн Ривъроу и тази година ще ви преподавам Билкология, История на магията и Трансфигурация. Не съм особено строга, не давам дълги домашни, но доста държа на дисциплината. Ако сте решили само да бъбрите и да се въртите като пумпали, ще ви оставя да правите каквото си искате, ще мълча през часовете и накрая на учебната година ще пиша на всички ви Тролове по простата причина, че няма да знаете нищо. За това мълчете и ме слушайте. Постарала съм се да намеря интересна информация, за да не ви е скучно в часовете. От вас очаквам да бъдете прилежни ученици и да си учите добре уроците. От време на време може да изпитвам или да пускам писмени. Това ще се реши с времето. А сега да преминем към учебната програма. Тази година нещата ще са съвсем различни… Стелла Старк например – професорът кимна към момичето – е изучавала Билкология всичките години до сега и навярно в момента се чуди защо, по дяволите, трябва да започне от начало… Ами аз ще й отговоря. Няма да се занимаваме с растения от типа на Мандрагората и Бубутубите. Според мен те вече са ви писнали, а и знаете за тях. Ще учим по-различни неща… Растения, смятани някога и от мъгълите за магически, дървета и треви, излъчващи определена енергия, аромати и т.н. (Всичко взето от шамански сайтове! xD) Надявам се да ви е интересно. Растенията от векове наред притежават лечебни свойства, служат за съставки на много отвари и отрови и са широко навлезнали в бита на магьосниците. Обикновено билките се събират нощем, под растяща луна. Тогава магическите им свойства са най-големи. Билкологията е наука, изучаваща магическите растения, които се срещат по целия ни познат свят. Нужна е за много професии, като например аврори, готвачи, лечители и т.н. – Ривъроу погледна часовника си и каза – Нямаме много време, за това трябва да приключваме с урока. Няма да имате домашно, днешния урок беше само, за да се запознаете с мен и с науката. Има още 1-2 минути до края на часа. Можете да приберете нещата си и да си говорите тихичко, но в нинакъв случай не се разкарвайте из стаята и не излизайте преди да е бил звънецът. – Професорът пак се усмихна на учениците и седна на стола си.
Последната промяна е направена от (= Smile =) на Пет 06 Мар 2009, 05:43; мнението е било променяно общо 2 пъти | |
|
Гост Гост
| Заглавие: Re: Урок №1 Съб 13 Дек 2008, 11:46 | |
| Брайън вдигна ръка и попита: -Професоре , билките само на пълнолуние ли трябва да се берат , или може и по време на друг етап на луната? |
|
(= Smile =)
| Заглавие: Re: Урок №1 Съб 13 Дек 2008, 18:37 | |
| Ръвъроу вдигна глава от записките, които си правеше, стрестната от неочаквания въпрос. - Не, не трябва само на пълнолуние. Както казах преди малко - когато се берат на растяща луна магическите им свойства са най-големи. Иначе, ако искаш и сега можеш да си ги набереш, но ефекта няма да е същият. | |
|
emmawatson2 Слидеринка
Възраст : 29 Брой мнения : 172
| Заглавие: Re: Урок №1 Нед 14 Дек 2008, 01:00 | |
| Ръката на Стейси също се извиси. -Професоре,ще посещаваме ли оранжерията и ще имаме ли домашни от типа да се грижим за растение в саксия? | |
|
lady_fairy_of_the_lake Рейвънклоука
Възраст : 31 Дом : Рейвънклоу Галеони : 352 Брой мнения : 220
| Заглавие: Re: Урок №1 Пон 15 Дек 2008, 05:59 | |
| На Ан предмета `и се хареса, както и проф. Ривъроу. Тя се беше настанила удобно на чина и слушаше с интерес. Ан също вдигна ръка и попита: - Професоре, а ще имаме ли практика? | |
|
(= Smile =)
| Заглавие: Re: Урок №1 Пон 15 Дек 2008, 07:22 | |
| - Попитахте етно и също - усмихна се професора - Да, ще посещаваме оранжериите. Ще има практика. А относно домашните за растения в саксия... Не зная още. Това ще се реши с времето. - Ривъроу беше доволна, че учениците взимат участие в часа й. | |
|