HpFans-Bg.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HpFans-Bg.com

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.”

ИндексPortalГалерияТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВходПророчески Вести

Урок №1

Go down 
3 posters
АвторСъобщение
(= Smile =)

(= Smile =)

Female
Leo Dog
Възраст : 30
Дом : бездомна
Брой мнения : 5026

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Урок №1   Урок №1 Icon_minitimeСъб 13 Дек 2008, 09:01

Урок №1

Професор Ривъроу взе папката си и излезе от Учителската стая. Чакаше я нова учебна година…
Тя се изкачи по стълбите, мина по няколко коридора и влезе в първата стая от дясно. Кабинета по Билкология.
Анн бързо огледа чиновете – нямаше нито един празен, всички ученици бяха по местата си. Тя се усмихна и се запъти към катедрата си. Остави папката със записките на нея и се обърна към класа.
- Добър ден, ученици.
- Добър ден, професоре – отвърнаха в хор първокурсниците.
- Аз съм Професор Анн Ривъроу и тази година ще ви преподавам Билкология, История на магията и Трансфигурация. Не съм особено строга, не давам дълги домашни, но доста държа на дисциплината. Ако сте решили само да бъбрите и да се въртите като пумпали, ще ви оставя да правите каквото си искате, ще мълча през часовете и накрая на учебната година ще пиша на всички ви Тролове по простата причина, че няма да знаете нищо. За това мълчете и ме слушайте. Постарала съм се да намеря интересна информация, за да не ви е скучно в часовете. От вас очаквам да бъдете прилежни ученици и да си учите добре уроците. От време на време може да изпитвам или да пускам писмени. Това ще се реши с времето.
А сега да преминем към учебната програма. Тази година нещата ще са съвсем различни… Стелла Старк например – професорът кимна към момичето – е изучавала Билкология всичките години до сега и навярно в момента се чуди защо, по дяволите, трябва да започне от начало… Ами аз ще й отговоря. Няма да се занимаваме с растения от типа на Мандрагората и Бубутубите. Според мен те вече са ви писнали, а и знаете за тях. Ще учим по-различни неща… Растения, смятани някога и от мъгълите за магически, дървета и треви, излъчващи определена енергия, аромати и т.н. (Всичко взето от шамански сайтове! xD) Надявам се да ви е интересно.
Растенията от векове наред притежават лечебни свойства, служат за съставки на много отвари и отрови и са широко навлезнали в бита на магьосниците. Обикновено билките се събират нощем, под растяща луна. Тогава магическите им свойства са най-големи.
Билкологията е наука, изучаваща магическите растения, които се срещат по целия ни познат свят. Нужна е за много професии, като например аврори, готвачи, лечители и т.н. – Ривъроу погледна часовника си и каза – Нямаме много време, за това трябва да приключваме с урока. Няма да имате домашно, днешния урок беше само, за да се запознаете с мен и с науката. Има още 1-2 минути до края на часа. Можете да приберете нещата си и да си говорите тихичко, но в нинакъв случай не се разкарвайте из стаята и не излизайте преди да е бил звънецът. – Професорът пак се усмихна на учениците и седна на стола си.

Последната промяна е направена от (= Smile =) на Пет 06 Мар 2009, 05:43; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
http://www.album.bg/ania.smile/
Гост
Гост

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1   Урок №1 Icon_minitimeСъб 13 Дек 2008, 11:46

Брайън вдигна ръка и попита:
-Професоре , билките само на пълнолуние ли трябва да се берат , или може и по време на друг етап на луната?
(= Smile =)

(= Smile =)

Female
Leo Dog

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1   Урок №1 Icon_minitimeСъб 13 Дек 2008, 18:37

Ръвъроу вдигна глава от записките, които си правеше, стрестната от неочаквания въпрос.
- Не, не трябва само на пълнолуние. Както казах преди малко - когато се берат на растяща луна магическите им свойства са най-големи. Иначе, ако искаш и сега можеш да си ги набереш, но ефекта няма да е същият.
emmawatson2
Слидеринка
Слидеринка
emmawatson2

Female
Cancer Pig
Възраст : 29
Брой мнения : 172

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1   Урок №1 Icon_minitimeНед 14 Дек 2008, 01:00

Ръката на Стейси също се извиси.
-Професоре,ще посещаваме ли оранжерията и ще имаме ли домашни от типа да се грижим за растение в саксия?
http://stasyty.aha.bg
lady_fairy_of_the_lake
Рейвънклоука
Рейвънклоука
lady_fairy_of_the_lake

Female
Cancer Rooster
Възраст : 31
Дом : Рейвънклоу
Галеони : 352
Брой мнения : 220

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1   Урок №1 Icon_minitimeПон 15 Дек 2008, 05:59

На Ан предмета `и се хареса, както и проф. Ривъроу. Тя се беше настанила удобно на чина и слушаше с интерес. Ан също вдигна ръка и попита:
- Професоре, а ще имаме ли практика?
(= Smile =)

(= Smile =)

Female
Leo Dog

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1   Урок №1 Icon_minitimeПон 15 Дек 2008, 07:22

- Попитахте етно и също - усмихна се професора - Да, ще посещаваме оранжериите. Ще има практика. А относно домашните за растения в саксия... Не зная още. Това ще се реши с времето. - Ривъроу беше доволна, че учениците взимат участие в часа й.
Sponsored content

Урок №1 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Урок №1   Урок №1 Icon_minitime

Урок №1
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите